For 4 servings

Wash the beetroots and bake two of them for 60-90 minutes at 180°C in the oven (test whether it’s tender with a stick). In the meantime peel the other two beetroots and slice them very thinly. Fry them in the vegetable fat at 160°C to chips and drain on a paper towel. Season with sea salt. Chop the hazelnuts coarsely and roast in a pot. When they turn golden yellow, drizzle with honey, season with salt and let them caramelize. Let them cool down on baking paper.
Use a separate pot to heat the vegetable stock. This enables you to always add a little stock to the risotto. Peel the onion, dice and sweat in olive oil. Now add the rice and also stew for 2-3 minutes while stirring. Deglaze with the white whine and let it reduce. Add as much stock as to barely cover the rice and add further stock when the risotto soaked up the liquid. Thoroughly stir from time to time. Depending on the type of rice, the risotto needs to cook 15 to 20 minutes.
When the baked beetroots are done, peel and dice them and add to the risotto. Whip the cream, grate the Parmesan and also stir into the rice. Season with cinnamon, star anise, balsamic vinegar, sea salt and pepper. Finally decorate the risotto with the beetroot chips and candied hazelnuts.

5 Comments

  • … schöne Idee die Rote Beete zu fritieren und salzig-süße Nüsse zum Risotto, lecker! Was ist mir ebenso gefällt ist euer Seiten- Aufbau, der schmale Spaltensatz für die Zutaten, der breite für die Beschreibung; und erst die köstlichen Bilder. Sehr gelungen. Viele Grüße, saltkrokant

    • Es kommt zwar reichlich spät aber DANKE für deinen lieben Kommentar! Hast du denn das Risotto mal ausprobiert? Ist wirklich lecker, ich bekomme direkt Hunger wenn ich daran denke hhmmmm. LG Susann

  • Wow, was für ein tolles Rezept! Es reizt mich schon deshalb, weil es (zumindest auf euren Fotos) so genial aussieht. Aber ich stelle es mir auch geschmacklich sehr interessant vor. Sobald die Weihnachtszeit um ist, während der ich kaum zum Kochen komme, muss ich das unbedingt probieren.

    Dem Kompliment des obigen Kommentators zu eurer Website kann ich mich nur anschließen. Eine schönes minimalistisches Layout, auf dem eure tollen Fotos bestens zur Geltung kommen.

    LG
    Jana

    • Vielen Dank liebe Jana! Schön, dass dir unser Blog so gut gefällt, das freut uns.
      Ich wünsch dir eine tolle Weihnachtszeit, auch wenn sie bei dir ebenfalls eher stressig zu sein scheint :)
      Liebe Grüße, Susann

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